Szigor jön a BKV-nál

"Az elmúlt napokban két esetben is ittas sofőr vezetett buszt Budapesten. Ez elfogadhatatlan! Beszéltem a BKK vezetőjével, a jövő héten szigorúbb intézkedéseket vezetünk be" - írta Dorosz Dávid, főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán.
Szepesi Anita, 2019. november 17. vasárnap, 07:40
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

Dorosz Dávid nem írja le konkrétan, hogy melyik balesetekre gondol. Az Index azonban felidézi, október végén egy részeg buszsofőr okozott balesetet, amelyben megsérült egy idős asszony a 150-es buszon Budapesten, miután a sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban. A Riposzt híre egy szemtanúra hivatkozva azt írta, a szonda súlyos részegségre utaló értéket mutatott, a sofőr táskájában pedig sörösdobozok voltak.

A portál megkereste a150-es buszt üzemeltető alvállalkozót, amely kérdéseikre azt válaszolta, az érvényes szabályzatok és protokoll alapján minden reggel és este szondáztatják a járművezetőket. Az alkoholfogyasztással szemben a zéró tolerancia elvét vallják és minden esetben maximálisan együttműködnek a hatóságokkal. Az esettel kapcsolatban pedig belső vizsgálatot folytattak le, az érintett kollégát azonnali hatállyal elbocsátották.

Szeptember végén is volt egy durva budapesti buszbaleset (képünk).

HOZZÁSZÓLÁSOK