Riasztást adott ki a Budapest Bank - minden ügyfél érintett

Adathalász kísérlet történt a Budapest Bank és ügyfelei ellen október 4-én. A pénzintézet arra figyelmeztet, hogy senki ne kattintson az e-mailben szereplő címre.
K. Kiss Gergely, 2018. október 6. szombat, 17:04
Fotó: Napi.hu

A kísérlet során az ügyfelek olyan, látszólag a Budapest Banktól érkező e-mailt kaphattak, amelyben arra kérték őket, lépjenek be az e-mailben küldött linken keresztül az internetbank fiókjukba - olvasható a cég weboldalán.

A bank arra figyelmeztet, hogy aki kapott ilyen e-mailt, törölje azt, és az e-mailben javasolt lépéseket ne kövesse, ne adja meg felhasználónevét és jelszavát. Saját adatainak védelme, biztonsága érdekében ne kattintson az adathalász e-mailben szereplő linkre!

A bank az adathalász oldalt már letiltatta. Amennyiben valaki megadta az adatait, jelezze a bank ügyfélszolgálatán a 1440-es telefonszámon vagy bármelyik bankfiókban, és a bank felületén kezdeményezze jelszavának megváltoztatását is.

A Budapest Bank soha nem küld internetbankba való belépésre vonatkozó felkérést e-mailben. Az ügyfeleinknek azt javasolják, kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Budapest Internetbankba!

Képünk forrása: Marton Szilvia / Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK