Csalás miatt nyomoznak a Quaestor-ügyben

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a Quaestor cégcsoport székházában zajló házkutatással összefüggésben.
Inforádió, MTI, 2015. március 11. szerda, 21:46
Fotó: Napi.hu

Azt közölték, hogy e nyomozás keretében hajt végre házkutatásokat a rendőrség. Házkutatást tartottak a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában is. Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató jogi képviselője, Papp Gábor azt mondta: mind ügyfele - aki jelenleg is a székházban tartózkodik - mind a dolgozók együttműködnek a hatóságokkal. Hozzátette: a cégcsoportnak mind a 634 dolgozója azon dolgozik, hogy egyetlen befektetőjüket se érje kár.

Az ügyvéd azt mondta, hogy különösen jelentős kárt okozó csalás miatt indult nyomozás, de az ügynek nincs gyanúsítottja.

Hétfőn Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta az Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A cég indoklása szerint "a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit".

Az MNB kedden felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit.

HOZZÁSZÓLÁSOK