Az elmúlt hetekben a Főgáz számos ügyfele jelezte a társaság ügyfélszolgálatán, hogy ismeretlen személyek a társaság nevében otthonukban felkeresik őket, és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. A társaság információi szerint a hívatlan látogatók rögzítik ügyfelei egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd általuk meghatalmazást iratnak alá olyan gyanútlan ügyfeleinkkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy a Főgáz Zrt. helyett más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

A Főgáz Zrt., illetve a Főgáz Földgázelosztási Kft. elosztói engedélyes (mint a gázmérő tulajdonosa) munkatársaival, vagy az általuk megbízott személyekkel ügyfeleink alapvetően csak a gázmérő ellenőrzése, mérőleolvasás, valamint mérőcsere során, esetleg hibaelhárításkor találkozhatnak személyesen. A Főgáz Földgázelosztási Kft. munkatársai minden esetben fényképes azonosítóval igazolják magukat. A leolvasás egy-egy felhasználási helyen minden évben szinte napra pontosan ugyanakkor történik, amelynek időpontja az ügyfeleknek megküldött elszámoló számlán található. A gázmérők leolvasását a kft. által megbízott személyek végzik, akik sorszámozott fényképes igazolvánnyal és a Főgáz Földgázelosztási Kft.  megbízólevelével rendelkeznek.

A szolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy ne engedjenek be lakásukba senkit, illetve ne adják meg személyes adataikat, ne mutassák meg számlaleveleiket senkinek anélkül, hogy meggyőződnének a személy pontos kilétéről, tényleges megbízójáról és szándékairól.