Még többe kerül a csepeli birkózócsarnok

Az eredeti 2 milliárd 199 millió forinttal szemben 2 milliárd 466 millió forintba (267 millió forinttal többe) kerül a csepeli birkózó csarnok megépítése.
Németh Géza, 2019. szeptember 18. szerda, 10:41
Fotó: MTI/EPA

A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Budapest XXI. kerületében, a Hollandi út 8. szám alatt épülő csarnok kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. nyerte el, múlt év márciusban. Az épület beépített alapterülete 2125 négyzetméter, míg az épület nettó szintterülete 4111 négyzetméter lesz.

A módosítás indokai között szerepel, hogy az ajánlatkérő létre akarja hozni a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát, amelyhez további műszaki megoldásokat kell alkalmazni az épületen. Így például meg kell oldani a belső ajtók vezérlését, továbbá szükségessé vált egy főbejárat (gyorskapu) kialakítása is.

A szóban forgó alapítványt Németh Szilárd fideszes politikus hozta létre és a kormánytól idén kapott 2 milliárd forintot. A sportcsarnokot várhatóan 2019 őszétől, a mellette később megépülő birkózó szakkollégiumot pedig 2020 végétől vehetik birtokba a tehetséges magyar birkózópalánták. A nagyszabású sportberuházást a kormány - összességében - 4,5 milliárd forinttal támogatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK