Akár 500 ezer forint jóváírást kaphat a közüzemi számláira a Díjnettől

2021. január 6-ig lehet jelentkezni a Díjnet akciójára, amelyben akár 500 forintos jóváírást kaphat az, akit kiválasztanak a január 18-i sorsoláson.
Szabó Dániel, 2020. december 13. vasárnap, 10:56
Fotó: Getty Images

 

Bár egyre népszerűbb Magyarországon az online számlafizetés a közüzemi díjak rendezése esetében is, most nyereményjátékkal próbálja rábírni az embereket a Díjnet Zrt., hogy ezt a - járványidőszakban hasznos és biztonságos - fizetési módot vegyék igénybe. A szabályok szerint egy résztvevő egy heti nyereményért játszhat november 23. óta, amelynek értéke 50 ezer forint. Ezeket a hétfői napokon sorsolják ki azok között, akik elfogadják a nyereményjáték szabályzatot és megfelelnek az abban foglalt követelményeknek, mindössze vagy már meglévő, vagy újonnan nyitott Díjnet-fiók kell hozzá. A nyereményjáték végén pedig az összes heti nyereményben résztvevő természetes személy a fődíj sorsolásban is automatikusan részt vesz.

Részt venni az akcióban egészen 2021. január 6-ig lehet. A győzteseket pedig emailen értesíti a szolgáltató. További részletek a társaság honlapján olvashatók.

November végén a cég azt közölte, a pandémia hatására is, az elmúlt egy évben 10 százalékkal, 787 ezerre nőtt a Díjnet felhasználóinak száma, a befizetett számlák összértéke pedig megközelítette az 50 milliárd forintot. A legnépszerűbb a bankkártyás fizetési mód, az elmúlt egy évben 4,1 millió ilyen tranzakciót indítottak -, de egyre többen használják e-számláik befizetésére az iCsekk alkalmazást is. Utóbbival októberben már 56 ezer fizetést indítottak, ami 28 százalékos növekedés az előző évhez képest. Veszített ugyanakkor jelentőségéből a netbankon keresztüli számlafizetés, októberben 3 százalékkal kevesebb, 60 ezer ilyen tranzakciót kezdeményeztek.


 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2020.12.13 18:12

@melos:
Speciális a helyzeted a határ mellett,m de azért van tanácsom a sarcoló bankokkal szemben. Például egy ingyenes Revolut kártyát regisztrálj, azzal fizessél, nagyon kedvező az átváltási árfolyam.
Tudom, hogy a kisnyugdíjasok mai pénzügyekhez való átnevelése gyakorlatilag lehetetlen.
A baj, hogy nem csak ők!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

melos, 2020.12.13 17:51

@antitroll: Én nyugati határ mellett élek, itt sokaknak van csak kinti számlája. kinti szinte mindenkinek van, de van akinek CSAK kinti. Nekik egyszerűbb a készpénzes, csekkes móka, mert néhány bank irgalmatlanul megsarcolja az átváltást, ha egyáltalán engedik reggelni a külföldi bankkártyát. Aztán vannak a szegény kisnyugdíjasok < = 120E /hó juttatással, akiknek meg se éri a bankszámla. félretenni úgysem tudnak, nekik a számlavezetés felesleges kiadás, pazarlás. nekik egyszerűbb a hozza a postás, viszik a postára történet. Én aláírom hogy tényleg akinél működik annak jó dolog a qr kódos csekk, meg online bankkártyás fizetés, de azért vegyük észre hogy az ország egy jó része még mindig a digitális és pénzügyi szakadék mélyén van. Az, hogy neked meg nekem mondjuk furcsa amikor 20-asával tolják be a postai ablakon a QR-kódos csekkeket, lehet hogy valakinek ez az egyszerűbb. pl. az egyéni melós katás vállalkozó most hordja be a kp-ként kapott bevételt a bankszámlára, utána bankkártyával fizetgesse, vagy egyszerűbb ha beugrik a postára és a bev. egy részét betolja a csekkekre. (?).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2020.12.13 17:31

@melos:
Nekem (5 lakóingatlanom van) rengeteg számlám, Budapesten, Siófokon, és még Pest megyében.
Igen, van egy pár amit nem tudok befizetni a Dijneten, az egyik regionális víz-csatorna mű, továbbá a siófoki szemétszállítás, valamint egy internet szolgáltató és egy kábeltévé. Azon kívül mindent: mobiltelefonok, villany, áram, víz-csatorna, földgáz! havi 25-30 számlával kellene postára mennem a legkülönbözőbb időpontokban. A többit utalom bankszámláról, vagy közvetlenül szintén fizetem kártyával. Kb. 10 éve nem voltam csekkel a postán! Mostanában viszonylag gyakran megyek a rendelt csomagjaimért Postára, tényleg döbbenetes, amikor látom mennyien fizetnek még ma is kőkorszaki módszerekkel csekkekkel!
Van összehasonlítási alapom, messze a legjobb, legkönnyebb, legegyszerűbb a Dijneten fizetni!
Totyika problémája nem az volt, hogy nem tudja, hanem nem akarja használni a Dijnet rendszert, mert fél tőle...!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zweistein002, 2020.12.13 17:16

Döntsük már el kérem, hogy mennyi az annyi!
A címben 500 ezer forintról van szó, a bevezetőben már csak 500 forint, a cikktörzsben meg 50 ezer forint szerepel.
Ne csináljatok már hülyét az olvasóból!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

melos, 2020.12.13 16:17

@antitroll: " az összes számládat befizetheted bankkártyával, vagy hitelkártyával, " Csak azokat, amelyken van QR-kód, vagy amelyik szolgáltató regisztrálható a díjnetre. A vidéki távhőszolgáltatók egy jelentős része egyiknek sem felel meg a mai napig. Ahol leváltak a távhőről és saját kazán van saját mérővel, valószínűleg ott sem. Az utóbbi hónapokban kicsit nyögvenyelős. vagy ha valaki imád áthárított tranzakciós fideszes adót fizetni az utalhat is a netbankból. én fideszkárosult vagyok nem fizetek tranakciós illetéket még áthárítva sem. A postás lányokat amúgy is havonta egyszer meg kell látogatni. :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html