Ezt a drágulást minden család megérzi majd

A baromfihús után a tojás is 10 százalékkal drágulhat a következő hónapokban - mondta a Termékszövetség elnöke az RTL Híradónak.
Domokos Erika, 2018. szeptember 2. vasárnap, 10:45
Fotó: Pixabay

Évente 223 darab tojást fogyaszt egy átlag magyar. Az év eleji csúcsa óta folyamatosan csökkent a tojás ára Magyarországon, de így is többe kerül, mint tavaly ilyenkor. Most átlagosan 392 forintot kérnek 10 darab tojásért a KSH adatai szerint - hangzott el az RTL Híradóban.

Az Európát érintő szárazság miatt drágul a takarmány, emiatt drágulhat a baromfihús is a következő egy-két hónapban, 10 százalékkal.

A tojástermelők sem tudják kivonni magukat az alapanyagok árváltozásának hatásai alól, így a tojásár is 10 százalékkal emelkedhet - mondta Pákozd Gergely, a tojástermelők szövetsége elnöke.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.09.03 08:38

@csakazigazat: 30Ft-ért lehet venni L-es tojást nem akciósan hónapok óta. Tavaly ennél jóval drágább volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csakazigazat, 2018.09.03 07:54

meglehet találni és meg kell keresni az akciós tojásokat és még sok mást. Minden drágul sajnos, de sokszor a riogatás is drágul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html