Dühös tüntetés lesz a Tesco előtt, majd jöhet a sztrájk

Valószínűleg nem lesz munkalassítás a Tesco-áruházakban, mert annak nincsenek hagyományai Magyarországon, ám biztosan lesz egy dühös tüntetés valamelyik hipermarket előtt és kisvártatva jöhet a sztrájk.
Komócsin Sándor, 2017. június 21. szerda, 08:48
Fotó: Reuters

Többezres tüntetést szerveznek a szakszervezetek valamelyik budapesti Tesco elé július elején, a megmozdulásra buszokkal vidéki dolgozók is érkeznek - írja a Magyar Nemzet. Az érdekvédőket kiborította, hogy a cég vezető nem jelentek meg a keddi egyeztetésen.

Ezért csak szakértőkkel tudtak egyeztetni, akiknek nincs döntési joguk. A szakszervezetek már korábban jelezték, hogy ha arroganciát tapasztalnak a menedzsment részéről, akkor kihagyják a munkalassítást mint tiltakozási formát, és egyből arccal a sztrájk fel fordulnak.

A legfrissebb információ szerint a munkalassításról már letettek, mert ennek nincs hagyománya Magyarországon. Ismerve a magyar embereket borítékolható, hogy üvöltözés alakulna ki a vevők és a munkájukat precíz alapossággal végző dolgozók között. A szakszervezetek minimum bruttó 200 ezer forintos fizetéseket szeretnének a jelenlegi 161 ezer forint helyett.

HOZZÁSZÓLÁSOK