Debreceni BMW-gyár: már eldőlt egy közbeszerzés

Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. építheti ki a debreceni BMW-gyár áramellátását, nettó 3 milliárd 337 millió forintért. A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Debreceni önkormányzat tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.
Németh Géza, 2019. január 30. szerda, 12:31
Fotó: Getty Images

A feladat két részből áll. Az első a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a gyár területének a hivatalos elnevezése) infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódó, elektromos hálózati rendszer megvalósítása 132 kilovoltos feszültségszinten, kétszer 50 magavoltamper elektromos kapacitással. Ennek az ellenértéke 1 milliárd 767 millió forint.

A második rész az elektromos hálózati csatlakozási rendszer kapacitás többletigényének biztosítása 132 kilovoltos feszültségszinten, illetve újonnan kialakítandó kapacitás biztosítása 22 kilovoltos feszültségszinten. Ez 1 milliárd 569 millió forintba kerül. A város ehhez a részhez állami támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet november végén egy határozatban a kormány rendelkezésre is bocsátotta.

A hirdetmény közzététel nélküli tárgyalásos eljárását azzal indokolták, hogy a feladatot egyedül az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. képes teljesíteni, nem létezik más, reális alternatíva.

HOZZÁSZÓLÁSOK