Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az E.On-nal nevében a csalók - például a Magyar Posta és a Magyar Telekom eseteiből már jól ismert, alacsony összegű fiktív számlával keresik meg leveleikben az embereket - olvasható a portálon.

A korábbi visszaélésekhez képest azonban egyre inkább fejlődik a csalók módszere, és a korábban rendkívül pongyolán megfogalmazott magyar nyelvű levelek helyett, szinte hibátlan helyesírással támadnak.

Mostanra már a kamulevélben szereplő linken található kamu beléptető oldal is a megszólalásig hasonlíthat egy eredetire. A csalók módszere tehát a legtöbb esetben változatlan, ám a külcsíniből és a nyelvezetből már nem feltétlenül lehet eldönteni, hogy egy igazi vagy egy kamu levélről van-e szó.

Fotó: pénzcentrum.hu, E.On

Miről ismerni fel a valódi levelet?

  • Az E.On által kiküldött valódi számlaértesítő e-mailek a [email protected] címről érkeznek.
  • Az E.On az ügyfeleit mindig a saját nevével szólítja meg.
  • Az e-mail aláírása (Üdvözlettel: E.On Ügyfélszolgálat) felett egy beágyazott Youtube videó található a bankkártyával történő fizetésről.
  • Az E.On valódi online ügyfélszolgálatának címe: https://e-portal.eon-hungaria.com/rhood
  • A fizetési felület címe, amennyiben E.On oldaláról lép az ügyfél a Simple Pay fizető oldalára: https://e-portal.eon-hungaria.com/otpsimplepay/

A cég mindezek alapján kéri, hogy fogyasztói rendkívül alaposan ellenőrizzék e-maileket, amelyeket E.On-osnak látszó feladótól kapnak, és csak akkor indítsák el a fizetési felület segítségével az átutalást, ha a fentiek alapján teljes bizonyossággal meggyőződtek arról, hogy a valódi E.On-os e-portálon, illetve a valódi Simple Pay felületen tartózkodnak.