Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Karcag Városi Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Eszerint a pavilon eredetileg ideiglenes létesítménynek készült, valamint az új rendeltetése is alapvetően eltér a tervezett épületétől, ezért annak anyagai csak részben használhatóak fel. Csak a teherhordó szerkezet felhasználására nyílik lehetőség. A lebontott pavilonból felhasznált tartószerkezetet is - a beépítés előtt - felül kell vizsgálni, a szerkezeteknek teljesíteniük kell az előírásokat.

Az eredménytelenség indoka, hogy az ajánlati árak jelentősen meghaladták az ajánlatkérő rendelkezésére álló összeget. Emiatt a város több alkalommal írásban kérte a korábban támogatást biztosító Belügyminisztériumot, illetve az  egyéb támogató szervezetet, hogy a projekt sikeres megvalósítása érdekében a támogatás összegét emeljék meg. Miután ez elmaradt, a feltételes közbeszerzés meghiúsult.

A közlemény felsorolja az ajánlattevőket, de nem közli az árakat. A következő cégek tettek ajánlatot: az egri Euro Campus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Variabau Vegyes Profilú Építőipari és Kereskedelmi Kft., a kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Via Nouve Építőipari, Kereskedelmi Szolgáltató Bt., továbbá a budapesti székhelyű Peszter Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. együtt a Fenstherm Kontakt Kft.-vel.

A Napi.hu többször írt a Sámándob sorsáról. A kormány 2016 augusztusában döntött arról, hogy Karcagon épüljön fel a milánói világkiállítás magyar pavilonja és erre 1,5 milliárd forint fordítható. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet és az azt követő határozat lényege az, hogy Karcag adja a telket és az infrastruktúrát, míg a pavilon hazaszállítása majd újraépítése pedig az állam feladata és költsége. A kormány a Kárpátok-Alpok Zrt.-t jelölte ki a magyar pavilon bontási, rekultivációs, hazaszállítási, újratervezési, újraépítési feladatainak elvégzésére, majd ez az állami cég végzi az üzemeltetést is.

Múlt év szeptemberében a kabinet 1 milliárd 108 millió forintot hagyott jóvá Karcagnak a pavilon újjáépítésére. Az újjáépítésre tavaly novemberben írta ki a közbeszerzést a város.