Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első "az egyes határon túli támogatási ügyek forrásszükségletének biztosításáról" címet viseli. A felsorolásban első helyen áll az Erdélyi Református Egyházkerület, amely előbb négy részleteben összesen 7,9 milliárd forinthoz jutott "erdélyi ingatlanberuházási és eszközbeszerzési támogatás" címén, majd az Új Ezredév Református Központ kapott kereken 1 milliárdot.

Ehhez képest a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház - négy részletben - 700 millió forinthoz jutott a magyar adófizetők pénzéből. A Szent Erzsébet Alapítvány (Gyimesfelsőlok) támogatása 500 millió forint.

A diaszpóra ingatlanberuházási és eszközbeszerzési támogatására a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának 2,5 milliárdot juttatott a kormány.

Egy másik határozatban az Etióp Ortodox Tewahido Egyháznak, az Etióp Katolikus Egyháznak és a Jézus Helye Etióp Evangéliumi Egyháznak, a Mai Aini menekülttábor támogatására, továbbá az Etióp Ortodox Tewahido Egyháznak az addisz-abebai Migbare-Senay szegénykórház támogatására 644 millió forintot juttatott a kormány. A Mai Aini támogatására további 161 millió forint adomány szerepel a határozatban, amelyet az Etióp Ortodox Tewahido Egyház kap meg.