Megjelent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) oldalán az a határozat, amelyben a jegybank arra utasítja a végelszámolás alatt álló NHB Növekedési Hitel Bankot, hogy "titoktartási előírások betartása" mellett haladéktalanul kutasson fel lehetséges átvevőt a tulajdonában álló minden eszközre, jogra és kötelezettségre.

A határozatot még január 28-án hozta a jegybank, de csak március 27-én került ki a jegybank honlapjára. Az MNB az eszközök, jogok és kötelezettségek átruházására irányuló ajánlattételi felhívás kiküldésének határidejét a határozat közlését követő 7 napon belüli időpontban határozza meg azzal, hogy a kiküldött anyagban rögzíteni kell, hogy a kötelező érvényű ajánlatokat a felhívás kiküldését követő 15 napon belül kell benyújtani a bankhoz, továbbá érvényes ajánlatként csak a legalább 60 napos ajánlati kötöttséget vállalók vehetők figyelembe.

Időközben ez a határozat okafogyottá vált, hiszen az MNB március 14-én elrendelte az NHB Bank végelszámolását, így az eszközök értékesítése már nem a bank, hanem a végelszámolást végző Pénzügyi Stabilitás és Felszámoló Nonprofit Kft. feladatává vált. Piaci hírek szerint az értékpapírszámlás ügyfelek iránt a KBC Securities érdeklődhet. A pénzintézet befektetési üzletágánál aktív értékpapír-számlával rendelkező ügyfelek száma a jegybank korábbi közlése szerint 6200 fő volt, a befektetési ügyfelek követelésének összege (értékpapír és pénzkövetelés együtt) körülbelül 26,7 milliárd forintot tett ki.

A betétes ügyfelek kártalanítása időközben megkezdődött. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) feldolgozta az NHB biztosított betéteseinek adatállományát, és ez alapján kiértesítette a betéteseket a rájuk vonatkozó kártalanítási összegről, valamint a kártalanítás módjáról. Az ügyfelek egy része a héten már meg is kapta a kártalanítást. Az OBA az NHB Bank 756 betétesének összesen 3,9 milliárd forintot fizet ki. A kártalanításra jogosult betétesek közül 412 magánszemély, 344 pedig jogi személy.