Eladták a híres budapesti színházat

Puskás Tamás, a színház igazgatója veheti meg 50 millió forintért a belvárosi Centrál Színházat üzemeltető nonprofit kft.-t. Így döntött kedden a főváros tulajdonosi bizottsága – értesült a hvg.hu.
Domokos László, 2017. június 13. kedd, 19:57
Fotó: Napi.hu

Puskás Tamás rendező volt az egyetlen jelentkező a főváros által a Centrál Színház Nonprofit Kft. eladására kiírt pályázaton.

A főváros emberi erőforrások bizottsága után tegnap a tulajdonosi bizottság is áldását adta az adásvételre, a holnapi közgyűlésnek már csak az lesz a dolga, hogy a fenntartói szerződés helyett közszolgáltatási szerződést kössön az immár Puskás tulajdonában lévő céggel.

Puskás 50 millió forintért jutott hozzá a Centrál Színházat üzemeltető kft.-hez, melyben az épület nem, de a színházi működéséhez szükséges nem beépített berendezések, színpadi jogok, díszletek, jelmezek is benne foglalatnak. Az Opten adatbázisból kiderül, hogy a Centrál Színház Színházművészeti Nonprofit Kft. 2016-ban 800 milliós eszközállománnyal rendelkezett - írta a portál.

A szerződés szerint az immár magán kft. havi 1,7 millió forintért bérelheti a színház Révay utcai épületét 10 évig a fővárostól.

HOZZÁSZÓLÁSOK