Életműdíjat kapott a K&H volt vezére

A Magyar Bankszövetség elnöksége Aranykaptár életmű díjat adományozott tegnap Hendrik Scheerlincknek, a K&H Csoport korábbi vezérigazgatójának és a KBC Csoport jelenlegi pénzügyi igazgatójának, a KBC Csoport vezetői vizottsági tagjának.
Domokos László, 2017. december 5. kedd, 14:01
Fotó: Napi.hu

A bankszövetség az Aranykaptár díjat a magyar hitelintézeti szektor fejlődését és működését segítő, kiemelkedő egyéni teljesítmény elismerésére alapította 2012-ben.

A díj a bankszakma és a banki érdekképviselet területén dolgozó szakemberek kiemelkedő, példamutató tevékenységének elismerésére szolgál. Scheerlinck az elismerést a szövetség elnökségi tagjaként végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a Külföldi Bankárok Klubjának elnökeként nyújtott értékes munkájáért, valamint a magyar bankszektor fejlődését elősegítő szakmai hozzájárulásának elismeréseként kapta.

A szakember már korábban is kapott elismerést Magyarországon végzett kiemelkedő szakmai munkájáért. 2014-ben és 2012-ben is elnyerte a MasterCard - az év bankára címet. A Magyarországon jelen lévő pénzintézetek vezetői döntötték el, hogy kinek ítéljék oda az elismerést.

Hendrik Scheerlinck jogi és közgazdasági egyetemi végzettségét Belgiumban szerezte. 1984 óta dolgozik a KBC Csoportnál, a nemzetközi hitelek osztályán kezdett Brüsszelben, majd különböző pozíciókat töltött be az Egyesült Államokban, Tajvanon és Németországban is. A cseh leánybankhoz 2006 második félévében csatlakozott, ahol pénzügyi és kockázatkezelési vezető és vezetői bizottsági tag volt. A bankárt 2010-ben nevezték ki a K&H Csoport élére, és 7 évig töltötte be ezt a tisztséget 2017 áprilisáig, eközben 2011-től a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja, és 2010 óta pedig a Külföldi bankárok klubjának elnöke is volt Magyarországon távozásáig.

HOZZÁSZÓLÁSOK