Elgáncsolják a Lidl tervét?

Félig kész a Lidl épülő áruháza Újbudán annak ellenére, hogy illegálisnak minősíthetik a beruházást. A lakók attól tartanak, hogy pláza épül a szomszédságukban, a német diszkontlánc nem tudja, honnan veszik ezt.
Komócsin Sándor, 2018. március 12. hétfő, 08:51
Fotó: Napi.hu

Több mint  három hónapja építésrendészeti eljárás zajlik a Lidl ellen Újbudán, miután állítólag építési engedély nélkül épít egy áruházat. Ennek ellenére a létesítmény már félig kész van - írja a Magyar Nemzet. Az áruházat egy autófelszerelési cikkeket áruló bolt helyén hozzák tető alá.

A vita abból fakad, hogy a Lidl elbontatta az öreg épületet és helyén újat épít. Míg a régi ingatlanok átalakítása nem engedélyköteles, az újak felhúzása az. A Lidl álláspontja szerint az átalakítás magában foglalja a bontást is, ám a hatóság nem biztos, hogy így gondolja.

A napilapot környéken élők keresték meg az üggyel, mondván: kisebb pláza épül a szomszédjukban. A Lidl ezt zöldségnek tartja, a cég állítása szerint csak egy az eredeti épület helyével és nagyságával azonos áruházat építenek a telken.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK