Eljárást indított az MNB az Excellent Partnership Hungary ellen

Piacfelügyeleti eljárást indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Excellent Partnership Hungary Kft. ellen, és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a társaság jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen - közölte a jegybank.
MTI, 2016. július 8. péntek, 12:47
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint az eddigi bizonyítékok alapján a társaság nagyrészt az FxNet és ETX Capital márkanév alatt tevékenységet végző szolgáltatók részére toboroz befektetőket.Mivel az Excellent Partnership Hungary nem szerepel a jegybank vonatkozó nyilvántartásában, így jegybanki engedélyhez, bejelentéshez kötött tevékenységre nem jogosult - írták.

A jegybanki eljárás során azt kívánják megállapítani, hogy a társaság végez, vagy végzett-e függő ügynöki tevékenységet a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerint.

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK