Elővigyázatosságból visszahívtak két ásványvizet

Elővigyázatosságból két idén gyártott - és a jövő év májusi, illetve júniusi lejárati idejű - termékét hívta vissza az Aquarius-Aqua Kft.; erről ez év július 17-én tájékoztatta kereskedelmi partnereit - közölte a társaság az MTI-vel.
MTI-Eco, 2015. augusztus 7. péntek, 16:49
Fotó: Napi.hu

A cég tájékoztatása szerint a terméket a fogyasztók egészségét, valamint az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hívták vissza. Az Aquarius kútból nyert szénsavmentes ásványvíz terméknél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatok során azt tapasztalták: néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértéket.

Ezért az Aquarius-Aqua Kft. a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeket hívta vissza (azaz az üzletek polcairól a cég a kétliteres szénsavmentes ásványvizének két sorozatát levetette).

Az Aquarius-Aqua Kft. közlése szerint a cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, melynek része a HACCP, azaz az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés.

A társaság minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cégtől csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő víz mehet ki - szögezték le. Hozzátették: az Aquarius-Aqua Kft. a termékeit minden technológiai lépésben vizsgálja, és az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő gyakorisággal akkreditált laboratórium is ellenőrzi a termékei analitikai, mikrobiológiai megfelelőségét. A rendszerben az az előírás is szerepel, hogy visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat.

Mindemellett a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott Élelmiszerbiztonsági Díj és az is alátámasztja a kft. termékeinek jó minőségét és megbízhatóságát, hogy megfeleltek a mindenre kiterjedő nemzetközi szintű, multinacionális láncok által végzett auditokon - tartalmazza a tájékoztatójuk. Hozzátéve: így minden fogyasztó továbbra is bizalommal lehet a cég termékei iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2015.08.07 19:01

Csekély ásványianyag-tartalmú Ásványianyag-tartalom, szárazanyag-tartalom alapján számítva, kevesebb, mint 500 mg/l

Ásványi anyagban gazdag Ásványianyag-tartalom, szárazanyag-tartalom alapján számítva, több, mint 1500 mg/l

a rendelet alapján...

nomármost :
aquarius 506
Theodora 1490
Visegrádi 1297
Parádi 1460
ivóvíz 1000 (változó)
gellérthegyi 1230

stb stb...

Most mindenki szépen döntse el, hogy mennyi pénzt ad 1 üveg csapvíz és ioncserélt víz keverékéért :oD , hiába na.. ha 20 Ft ot ad a multi egy üveg vízért akkor nagy csodára nem kell számítani..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html