A Kecskeméti Duális Oktatás (KEDO) Zrt.-t a hat Pallas Athéné Alapítvány az új kecskeméti gazdálkodástudományi kar és campus épületének kivitelezésére közösen hozta létre. A KEDO célja a kecskeméti és a szolnoki főiskola jelenlegi karainak fejlesztése, valamint a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem építészeti megvalósítása. A tejes projekt 15 milliárd forintba kerül és 2017  szeptemberére új campusszal bővül a kecskeméti főiskola területe, amely egy gazdálkodástudományi karral kiegészülve alkalmazott tudományok egyetemeként működhet tovább.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás nem tartalmazza a becsült költséget, viszont a leendő épületek méretei szerepelnek benne. Így az oktatási épület 15 267 négyzetméteres lesz, ehhez csatlakozik a 477 négyzetméter terepszint alatti gépészeti terület. Az adminisztrációs épület területe pedig kétezer négyzetméter. Az oktatási épület tartalmaz egy 500 fős előadótermet is.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek a saját tőkéje eléri a 2 milliárd forintot, továbbá az elmúlt három évben a magas- és mélyépítésből származott nettó árbevétele elérte a 8 milliárd forintot.

Az ajánlatok benyújtási határideje november 28. Az értékelésnél 90 súlyszámmal szerepelnek a minőségi kritériumok, míg az ár 50 súlyszámot kapott.

A KEDO vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, aki több mint hat éve a kecskeméti főiskola oktatója, az igazgatóság elnöke pedig Ailer Piroska, a kecskeméti főiskola rektora.

(A fenti MTI-képen Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Varga László, az Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratóriumának elnöke látható a lelendő egyetemi központ épületének alapkő-letételekor Kecskeméten.)