Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás - írja a 2014 és 2020 között elérhető uniós forrásokat szétosztó Vidékfejlesztési program eddigi eredményeiről a Magyar Nemzet.

Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár a lapnak elmondta, hogy az eddig lezárult 64 pályázat közül az élelmiszeripari cégeknek eddig 113 milliárd, a borászatoknak pedig 35 milliárd forint támogatást ítéltek oda. A kertészeti fejlesztéseknél ez idáig közel 80 milliárd forint értékben hozott döntést a tárca, az állattartó gazdák a telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére 121 milliárd forint értékben kaptak pénzt. A forráskeretet már lényegében kimerítették a kiírásokkal.

Jelenleg tíz felhívásra nyújthatnak be pályázatokat az érintettek: többek közt az egyedi szennyvízkezelési projekteket támogató felhívás 12 milliárd forintos kerettel, az öntözésfejlesztésekhez nyújtott támogatás ötvenmilliárd forintos keretösszeggel és az erdősítési felhívás 39 milliárd forintos kerettel. De pályázhatók források a tanyák háztartási léptékű villamosenergia-, vízellátás-, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseire összesen 8 milliárd forint értékben.