Európa sípályái állnak, de Eplény kinyitott

A T1-es tanulópálya gyerekek számára történő ingyenes megnyitása után csütörtök óta a 60 centiméter hóréteggel fedett T2-es autópályát is megnyitották a Eplényben, a Balatontól mindössze 20 kilométerre eső település Intersport Síarénájában - írja a Magyar Nemzet. A népszerű osztrák, szlovén és olasz pályák viszont vagy zárva vannak, vagy elérhetetlenek a határzár miatt.
Szabó Dániel, 2020. december 4. péntek, 10:53
Fotó: Pixabay

Az eplényi létesítmény üzemeltetői következetesen gondoskodnak arról, hogy a sípályán és a kiszolgáló egységeknél ne alakulhasson ki tömeg, illetve a pályán, továbbá a melegedő helyiségekben tartózkodók tartsák be a védőtávolságot. Járványügyi okokból húsz négyzetméter jut minden látogatóra, a biztonság maximalizálása érdekében extra fertőtlenítő pontokat állítunk fel - tájékoztatta a lapot a sípálya fenntartója.

Jó hír a sportolóknak, hogy nem kell maszkban síelniük: csősálat is viselhetnek. Viszont a sífelvonóknál és azok használata közben is kötelező a símaszk, vagy más, azt helyettesítő arcvédő kellék, és kiváltképp fontos, hogy a szociális helyiségekbe is teljes védőöltözetben lépjenek be a sportolók.

Ausztria meghajolt a német és a francia kormány nyomása alatt, és hivatalosan be fogja tiltani a síelést az idei karácsonyi szezonban a járvány miatt. Szlovéniában az ország egészével együtt ez a sportolási lehetőség sem nyithat meg az embereknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.04 11:59

"német és a francia kormány nyomása alatt"
-------------
De mi pont ellenük harcolunk. Nehogymá lenyomják a forradalmat. Vagy ellenforradalmat és már megint korlátozzák a szabadságharcunkat.
Tüntizni ne menj, az tilos. Karácsonyi vásárba se. Síelni menj, mert most a síszezon a szabaccságharc!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html