Ezermilliárdnyi "szénfillér" tűnt el félúton?

Az elmúlt másfél évben a Magyar Villamos Művek (MVM) a lakossági villanyszámlákon összesen ezermilliárd "szénfillért" (10 milliárd forintot) szedett be szénipari szerkezetátalakítási támogatás címen, de az összeget nem utalta át a veszteséges Vértesi Erőműnek, mert azt az uniós szabályozás 2010 után már nem teszi lehetővé - írta a Népszabadság szerdai száma.
MTI-Eco, 2012. augusztus 15. szerda, 08:19
Fotó: Napi.hu

A lap kérdésére az MVM nem igazolta vissza egyértelműen az erőművet kiszolgáló bánya 2012-es, és magának az erőműnek a 2014-es bezárására vonatkozó szándékot. Az MVM azt válaszolta, hogy a társaság érvényben lévő reorganizációs tervének megfelelően működik az erőmű és a bánya, valamint folyamatosan tárgyalnak az önkormányzatokkal a térség jövőbeni ellátásbiztonságának ügyéről.

A lapnak megerősítette az MVM, hogy az erőmű és bányakomplexum leállítása után - jelenleg mintegy ezren dolgoznak itt - tájrendezési munkák kezdődnek. Arról is tájékoztatták a Népszabadságot, hogy a szénfillér rendkívüli támogatást biztosító része fedezi a munkavállalói átképzést és újrakezdési támogatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK