Ezt ígérte az Erste

Az Erste Bank Hungary Zrt. a következő három évben összesen 550 millió eurós hitelprogramot indít a magyar gazdaság támogatására a hétfőn a magyar kormánnyal és az EBRD-vel aláírt szándéknyilatkozat értelmében - jelentette be az Erste Group Bank AG.
MTI, Napi.hu, 2015. február 9. hétfő, 17:47
Fotó: Napi.hu

Egy 250 millió eurós hitelkeret legfontosabb része a közszféra alkalmazottai számára kidolgozott komplett pénzügyi csomag. Energiahatékonysági programokat 100 millió euró értékben finanszíroz a bank, 200 millió eurót pedig az agrárgazdaság hitelezésére fordítanak.

A magyar kormány a szándéknyilatkozatban kijelenti, hogy nem kíván többségi tulajdonrészt szerezni rendszerszinten fontos bankokban, és kötelezi magát, hogy a következő három évben magánkézbe adja a magyar bankokban jelenleg közvetve vagy közvetlenül birtokolt többségi részvénycsomagját.

Biztosítja, hogy devizaalapú ingatlanhitelek forintosításáról 2014.december 15-én elfogadott törvényt oly módon hajtják végre, hogy abból nem származnak további, az árfolyamkockázatból eredő terhek a bankszektorra. Nem születik továbbá a Magyar Bankszövetséggel való előzetes konzultáció és a bankszövetség támogatása nélkül a magáncsőd intézményére vonatkozó törvény vagy jogszabály.

A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a tervek szerint 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez tőkeemeléssel az Erste Bank Hungary Zrt-ben - jelentették be a felek hétfőn. Az Erste Group közleménye szerint a tárgyalások folyamatban vannak, és a tranzakció várhatóan hat hónapon belül lezárul.

A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a tervek szerint 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez tőkeemeléssel az Erste Bank Hungary Zrt-ben - jelentették be a felek hétfőn.

Az Erste Bank Hungary ügyfeleit 128 fiókján, valamint 420 bankjegykiadó automatáján keresztül szolgálja ki, melyet több mint 2 ezer kártyaelfogadó hely egészít ki. A bank 900 ezer ügyféllel, közel háromezer munkavállalóval rendelkezik.

Az ügyfélszám, fiók- és a bankautomaták száma alapján az Erste a magyar bankpiac három legnagyobb szereplője közé tartozik. A lakossági hitelpiacon 15,5 százalékos részesedése volt 2013 végén. A bank 24,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta 2013-at, a 2012-es 6,1 milliárd forintos veszteség után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2015.02.09 17:56

A felcsúti csökevény államosít. Hát hogyne, kell a hely, a pénz a csókosoknak, ez itt a lényeg.
Javaslom államosítsanak mindent, mint régen Mátyásék. Volt egy tizedes aki lángba borította a világot, van egy egykori senki, aki disznóólat takarított, ő csak azt herdálja el ami még megmaradt az országból.
Ha gyorsan akarjuk csinálni akkor a Jobbiknak kell nyerni, azok egy-két év alatt megszüntetik az ország önállóságát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html