Fizet a Tesco és kivonja a forgalomból a veszélyes nápolyit

A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát.
MTI-Eco, 2013. január 22. kedd, 18:59
Fotó: Napi.hu

A Tesco-Global Áruházak Zrt. keddi közleményében arra kéri a fogyasztókat, hogy a "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek" nevű terméket ne fogyasszák el, hozzák vissza bármelyik Tesco áruházba, ahol a vevőszolgálatokon átveszik, és a vételárát visszatérítik, a vásárlást igazoló blokk hiányában is.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden közölte, hogy feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került. A hivatal közlése szerint az  érintett, 175 grammos termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság is arra kérte a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

A Tesco közleményében kiemeli: az Európai Unió által működtetett, élelmiszerekre vonatkozó gyors riasztási rendszer (RASFF) értesítése szerint a termék egyik alapanyaga feltehetően  szennyeződött, ezért élelmiszerbiztonsági okok miatt - vásárlóik maximális biztonsága érdekében - úgy döntöttek, hogy a terméket azonnali hatállyal kivonják a forgalomból.

A Nébih azt közölte:  az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

HOZZÁSZÓLÁSOK