Fontos változás az OTP-nél

Az OTP Bank június 15-ével, tervei szerint átmeneti jelleggel, megszünteti az amerikai dollárban kibocsátott bankcsekkek beváltását, mivel a partnerbank meglehetősen szoros határidővel felmondta az erre vonatkozó szolgálati szerződést - írja a Világgazdaság szerdai számában az OTP Bank sajtóosztályának tájékoztatására hivatkozva.
MTI-Eco, 2016. június 1. szerda, 08:33
Fotó: Reuters

Az OTP hangsúlyozta, hogy a dollárcsekkek elszámolására vonatkozó korlátozást hatályos üzletszabályozás alapján vezette be. Eszerint a hitelintézet kizárólag azon csekkek elszámolását vállalja, melyek megfelelnek a jogszabályban rögzített és/vagy a bank által ismert alaki és tartalmi követelményeknek; a csekket - a kedvezményezett megnevezését nem tartalmazó utazási csekk kivételével - az azon megjelölt kedvezményezett, illetve rendelvényes nyújtja be elszámolásra; valamint a csekk megtérülését az OTP az általános banki gyakorlat alapján biztosítottnak látja.

Döntését az OTP nem tekinti véglegesnek és a bank törekszik arra, hogy más amerikai partnerbankkal elszámolási megállapodást kössön. Áthidaló megoldásként azt javasolják, hogy csekk helyett inkább az átutalást válasszák - olvasható a Világgazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK