A nyílt közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás külön kezelte Kelet- és Nyugat Magyarországot. Az előbbi területen 120 értékesítési helyről kell elszállítani, majd feldolgozni a bankjegyeket és az érméket. A szállítások száma 94 200. Nyugat-Magyarországon a szállítási helyek száma 60, míg a szállításoké 41 ezer.

A keleti rész becsült ellenértéke 212 millió, míg a végleges ár 328 millió forint lett. Nyugaton a 89 millióból lett 137 millió forintos szerződéses ár. Az eljáráson csak a G4S Készpénzlogisztikai Kft. tett ajánlatot.

A szerződést az ajánlatkérő január 23-án megkötötte a nyertessel. A MÁV-Start ugyanakkor élhet opciós jogával, és egy évvel meghosszabbíthatja a szerződést.

A G4S Készpénzlogisztikai Kft. tulajdonosa a G4S International Holding Ltd., amelynek anyacégétől a közelmúltban vette meg magyarországi biztonságtechnikai érdekeltségeit a GaranSec Zrt. Az utóbbi céget az egyebek mellett a Videoton FC-t és a Market Építő Zrt.-t tulajdonló Garancsi István alapította 2017 októberében.