Gáspár Győző visszakaphatja a millióit

Elhárult minden akadály, hogy Gáspár Győző és családja hozzájusson az adóhatóság által korábban lefoglalt vagyonához, miután a december elején a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt - írja a Blikk.
Szabó Dániel, 2018. január 6. szombat, 09:44
Fotó: MTI Fotó

November elején írta meg a Napi.hu, hogy visszakerült a NAV szégyenlistájára Gáspár Győző: az adóhatóság 24,3 millió forint adóhiányt és 34,1 millió forint bírság- és kamattartozást állapított meg vele szemben. A pénzügyi nyomozók áprilisban tartottak Gáspáréknál házkutatást - salgótarjáni, nógrádmegyeri és budapesti címeken -, amelynek során luxusautót, aranyékszereket és pénzt foglaltak le. Az egyik gyanúsított a család román cégének bankszámlájáról 50 millió forintot költött magára, ezért sikkasztás miatt is felelnie kell.

Azóta az ügy már a Kúriáig is elkerült: a legfelsőbb felebbezési fórumon december elején hatályon kívül helyezték az első fokon eljáró bíróság ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezték az adóhatóságot. A Blikk szombati számában arról ír, hogy a főügyészség ismét elrendelte, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága soron kívül hozzon döntést a lefoglalás megszüntetéséről. Vagyis elhárult minden akadály, hogy Győzikéék hozzájussanak értékeikhez. Az adóhatósági eljárás azonban nem szűnt meg ő és hozzátartozói ellen.

A nyitóképen egy 2012-es tárgyalás előtt látható Győzike. Forrás: MTI Fotó/Komka Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.06 11:06

A rendszerváltás óta nem emlegetnek nálunk olyat, hogy gazdag amerikai nagynéni, nagybácsi.
Mert az itthoniak gazdagabbak. Győzike si a nagyi Ferrarijával autózott, Kósa 82 anyja pedig nem győz vállalkozni.
Tényleg, ilyenkor a felmenőket nem kérdezi a NAV, hogy ők mibű? Volt olyan jövedelmük, ami azt lehetővé tette?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html