Őrzőt kapnak a magyar földgáztárolók - íme, a nyertes

A földgáztárolókat is a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti, mégpedig a becsült 700 millió forint helyett 770 millióért.
Németh Géza, 2019. február 21. csütörtök, 06:20
Fotó: Shutterstock

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Magyar Földgáztároló Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertesnek a hajdúszoboszlói, a kardoskúti, a pusztaedericsi és a zsanai gáztárolókat kell őriznie a hét minden napján, folyamatosan, 2-2 fővel.

A cég központjában pedig két recepciósnak, továbbá egy személy- és vagyonőrnek kell szolgálatot teljesítenie, szintén folyamatosan. Az őrök fegyver nélkül dolgoznak, még a tárolók mellett is.

A nyertessel január 18-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen, de nem nyert a Török Biztonsági Szolgálat Kft. együtt a Magma Professional Szolgáltató Kft.-vel. A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. pedig késve nyújtotta be az ajánlatát, így az érvénytelen lett.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., mint a Pintér Sándor belügyminiszter egykori vállalata van jelen a sajtóban. Sok állami közbeszerzést nyert 2010 óta, köztük a HungaroControl irodaházának védelmét is ellátja 1,4 milliárd forintért. Legutóbb az MTVA székháznál történt atrocitások miatt került be a cég a sajtóba.

HOZZÁSZÓLÁSOK