Gázzal fűt? Akkor ez a változás érdekelni fogja

Az E.On Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét 2016. január elsejével a Főgáz Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és a pontos elszámolás érdekében a szolgáltató kéri gáz egyetemes ügyfeleit, hogy decemberben diktálják be gázmérő állásukat.
Napi.hu, 2015. december 7. hétfő, 13:46
Fotó: Napi.hu

Az E.On Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával jövőre megszünteti az egyetemes földgázszolgáltatói tevékenységét, ügyfeleit ezt követően a Főgáz Zrt. látja el.

A 2016. januárban elkészülő végszámlát becsült mérőállás alapján, 2015. december 31-i fordulónappal állítják ki. A pontos elszámolás érdekében, és hogy a becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását, a szolgáltató arra kéri fogyasztóit, hogy diktálós ügyfelei a megszokott módon és időben, míg részszámlás ügyfelei 2015. december 1-31 közötti időszakban rögzítsék mérőállásukat az E.On, vagy a MAGÁZ elérhetőségein, vagy telefonon, sms-ben.

A szolgáltatóváltást követően 2016. január 1-jétől a számlákkal, mérőállás bejelentéssel, ügyfélváltozással kapcsolatban a Főgáz Zrt.-t kell keresnie az érintetteknek, elérhetőségeiről a www.fogaz.hu oldalon tájékozódhatnak. A korábbi E.On Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is az E.On ügyfélszolgálatot kell keresni.

Sem mérőcserét, sem új szerződést nem követel

Az E.On, valamint a MAGÁZ földgáz elosztási területen vételező fogyasztók továbbra is kapcsolatban maradnak az E.On társaságcsoport és a MAGÁZ munkatársaival. Ők végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, a hibaelhárítást, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat, mint például az éves mérőóra leolvasást és a mérőcserét is.

A régi és az új szolgáltató szorosan együttműködik az ügyfelekre vonatkozó adatok, információk átadásában, melynek folyamata automatikus és jogilag szabályozott. Az átadás-átvétel a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja, mérőcsere nem történik. Az E.On Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek földgáz egyetemes szolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK