Gyorsan nő a hitelezés a magyar Ersténél

Ismét eredményes időszakot zárhattunk – értékelte Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a bank háromnegyed éves teljesítményét.
Napi.hu, 2016. november 4. péntek, 10:48
Fotó: Napi.hu

A vállalati területen az új hitelek folyósítása a múlt évhez képest 45 százalékkal, a tavalyi ugyanazon negyedévéhez képest 134 százalékkal, azaz több mint kétszeresére növekedett, míg az új lakossági folyósítások 71, illetve 33 százalékkal nőtt.

A lakossági hitelfelvételi kedvet továbbra is húzza a fogyasztási hitelezés, itt az Erste kitettsége 2016 első háromnegyed évében megkétszereződött 2015-höz képest.

A lakossági hitelezés teljesítménye mellett az erősödő vállalati üzletág és kétség kívül a kockázati jóváírások, a céltartalékok visszaírásai is támogatják az eredményességet - fogalmazott a bankvezér.

Az Erste Bank Hungary adózás előtti eredménye idén január-szeptemberben 4,5 milliárd forinttal nőtt 2016 első félévlhez képest. Az elnök-vezérigazgató hozzátette: növekedési potenciálunk alapja változatlanul a javuló gazdasági környezet, Magyarország egyre javuló befektetési besorolása és az ebből következő lakossági fogyasztás valamint a hitelek szolid növekedése.

HOZZÁSZÓLÁSOK