Háromvágányosítják a Kelenföld-Ferencváros vasutat

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a Kelenföld és Ferencváros állomások közötti harmadik vágány megépítésének tervezésére. A feladatnak nem része a Déli összekötő vasúti Duna-híd tervezése, amelyre külön tendert ír ki a NIF.
Németh Géza, 2017. április 5. szerda, 17:10
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint 6 kilométer hosszúságban kell "háromvágányosítani", a jelenleg kétvágányú vonalat, továbbá meg kell tervezni az új megállókat is. (Korábbi információ szerint a Budafoki út és Soroksári út térségében épülne új vasúti megálló.)

A tervezésre 11 hónapot ad a NIF. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább nettó 480 millió forint árbevétele származott vasúti infrastruktúra tervezéséből, engedélyeztetéséből. Az ajánlatok benyújtási határideje május 11. Az értékelésnél a minőség és az ár is 50-50 súlyszámmal szerepel.

Tavaly december végén a kormány rendeletben tette közzé az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítását. Ezen a listán szerepelt az 1-es számú vasútvonal déli Duna-hídjának a korszerűsítése, továbbá a Kelenföld és Keleti pályaudvarok közötti vasúti vonalszakasz fejlesztése is.

HOZZÁSZÓLÁSOK