A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs vezetőjeként dolgozik május 2-tól Lambert Gábor, a Figyelő volt főszerkesztője - írta a portál.

Lambert a Mabisz eddigi kommunikációs vezetőjével, Gilyén Ágnessel megosztva többek között olyan feladatokért felel ezután mint a szövetség edukációs kommunikációs programjainak lebonyolítása, rendezvénykommunikáció, illetve a médiával való kapcsolattartás.

Az újságíró idén február elsején, közös megegyezéssel távozott attól a K4A Lapkiadó Kft.-től, mely tavaly decemberben felvásárolta a Lambert által 2012 óta főszerkesztett üzleti hetilapot. A K4A kiadó Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának vállalkozása. Lambert Gábor utódja a Figyelő élén a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője, Lánczi Tamás volt.

A közgazdász végzettségű és három nyelven is felsőfokon beszélő, korábban a Magyar Nemzetnél és a Világgazdaságnál is dolgozó Lambert 2003 óta dolgozott a hetilapnál, ahol főszerkesztő-helyettes, szenior szerkesztő, gazdaságpolitikai rovatvezető is volt.

(A fenti MTI-képen Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől.)