Holnap eldől, megbénul-e Budapest

Budapest 28 főútvonalára szóló, lokálisan felépülő, de azonos időben megvalósuló egysávos forgalomlassító demonstrációt jelentett be hétfőn délután a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a Taxisok Igazsága Mozgalom (TIM) arra az esetre, ha a Fővárosi Közgyűlés az eddig kiszivárogtatott tartalommal fogadná el szerdán délelőtt az új taxis rendeletet.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 18:50
Fotó: Napi.hu

A napi munkabeosztáshoz hasonló rendezési módszerrel koordinált, így naponta csak kevés taxist lekötő, ám folyamatos utcai jelenlétet biztosító tiltakozó megmozdulások helyszíneit a szervezők "egyenlőre csak" 6 évre előre jelentették be - írja közleményében a Taxisok Igazsága Mozgalom.

A TIM szerint a rendelet amellett, hogy családok ezreinek egzisztenciáját veszélyezteti, utas-barátnak sem mondható. A szervezet állítja, hogy a jelentős mennyiségű szakmai hibája miatt, nem hogy javítaná közállapotokat, de a nemzetközi példák alapján valószínűleg kifejezetten növelni fogja az utas-átverések számát, a túlzott egységesítés pedig gyakorlatilag teljesen lehetetlenné teszi az elkövetők felderítését.

A Taxisok Igazsága Mozgalom éppen ezért elutasítja Tarlós István főpolgármesterrel több tárgyalást is folytató két taxis szervezet azon álláspontját, hogy a fix tarifa bevezetése érdekében "bármilyen erkölcstelen kompromisszum megköthető". (A taxis szervezetek problémáiról ide kattintva olvashat bővebben.)

A TIM - közleménye szerint - akkor lenne nyugodt, ha a Fővárosi Közgyűlés június 20-án nem döntene a taxis rendeletről, hanem átdolgoztatná az előterjesztést.

HOZZÁSZÓLÁSOK