Február 15-én csütörtökön, a lomok kikészítésével - elsőként az XIII. kerületben - megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás - adta hírül az FKF Nonprofit Zrt.

A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határoztuk meg, melynek során figyelembe vettük az országgyűlési választást, továbbá a nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepeket is, amikor szolgáltatásunk szünetel.

A cég arra kéri a lakosságot, hogy a lomokat a kikészítés napján csak 18 óra után helyezzék ki! Közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki a jelzettől eltérő időpontban, vagy nem a kijelölt helyre rakja ki a lomokat. Büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet.

Az FKF Budapest több mint 800 ezer háztartását 7-10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.

A háztartásokban keletkező, veszélyes hulladékok leadására a lomok elszállításának napján ideiglenes átvevőhelyet üzemeltetnek, ahol leadhatók többek között a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok.

További részletek a társaság honlapján.

A kép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László