Magyarországi ingatlanok megszerzésére alapított új céget Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar, az OTP Bank első embere - tudta meg a HVG a pénzintézet sajtórészlegétől. A Bonitás Ingatlanbefektetési Holding Kft.-t 3 millió forint tőkével indította útnak a bankár, de egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzből, milyen típusú ingatlanokat és milyen célból készül megvenni.

Újabb cégalapítással bonyolítja ingatlanokkal foglalkozó részlegét Mészáros Lőrinc Konzum cégcsoportja, amelynek részvényei a tőzsdén is forognak - olvasható a hetilapban. Ezúttal a Konzum II Ingatlanbefektetési Alap hozta létre a Konzum II Invest Kft.-t. A saját tulajdonú ingatlan adásvételére alapított társaságot a csoport másik tőzsdei szereplőjének, az ingatlanos Appeninn Nyrt.-nek az egyik pesti, Andrássy úti  palotájába jegyezték be.

Mészárosék Felcsúton is céget gründoltak, a gabonatermesztésre szakosodott Talentis Agro Zrt.-t, amelyet ifjabb Mészáros Lőrinc vezet, de az édesanyja is tulajdonos benne.

Saját tulajdonú ingatlan bérbeadására és üzemeltetésére alapított új céget Wáberer György vagyonkezelője, a High Yield Zrt., az 55 millió forint törzstőkéjű WRP Ingatlanhasznosító Kft.-t. A 46 milliárd forintos vagyonnal működő High Yield 2012-ben alakult Wáberer György meglévő befektetéseinek irányítására és új vállalkozások létrehozására. Wáberer 35 év után, 2016-ban szállt ki saját kamionos cégéből, azóta az ingatlanpiacra koncentrál. További részletek a cégalapításokról a HVG-ben olvashatók.

A kép forrása: Pixabay.