Hunguest Hotels: leépítés és állami támogatás

A Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Hunguest Hotels leépített csaknem 850 embert, majd 17,7 milliárd forint állami támogatáshoz jutott - írta a Népszava. Nem kellett vállalniuk a munkahelyek megőrzését.
Domokos László, 2020. május 28. csütörtök, 15:34
Fotó: Napi.hu - Túrós-Bense Levente - Képünk illusztráció.

Egy jól körülhatárolható érdekkör milliárdos szállodafejlesztési támogatásokat kap, és számukra az sem volt pályázati feltétel, hogy cserébe ne bocsássanak el munkavállalókat. Eközben mi hetek óta hiába várjuk a rövidített munkaidőre kérhető állami bértámogatási igényünk elbírálását, hogy minél több kollégánknak megőrizzük a munkahelyét - mondta egy szállodaigazgató a napilapnak.

Nemrégiben derült ki, hogy 20 milliárd helyett váratlanul 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztott szét a Magyar Turisztikai Ügynökség a szállodaiparban. A nyertesek között van a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Hunguest Hotels is, amely elbocsátott mintegy 850 embert, hogy addig se kelljen fizetni őket, amíg az államtól kapott támogatásból végeznek a szállodafelújításokkal - fogalmazott a Népszava. Igaz, a Hunguest azt is közölte, hogy a felújítások utáni megnyitáskor "ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására kerül majd sor".

A Kisfaludy-programra még a járvány előtt lehetett jelentkezni, és akkor még nem kötötték ki, hogy a pályázó cégeknek nem szabad elbocsátani alkalmazottakat. Később már a járvány hatásaira hivatkozva emelték meg a pályázati keretet, de a feltételeket változatlanul hagyták. Annak ellenére is, hogy más, kifejezetten a járványhelyzettel összefüggő támogatásoknál feltétel a munkatársak megtartása.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.05.29 00:11

Mocskos egy világot épített a kormánypárt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html