A kempingekben és egyéb fizető vendéglátóhelyeken több mint húsz éve nem volt példa a mostanihoz hasonló forgalomra. A Balaton-parton az előzetes adatok szerint vendégszámcsúcsot döntött Rezi, Cserszegtomaj, Dörgicse, Felsőőrs, Balatonszabadi, Kötcse, Bucsát és Lengyeltóti.

A Balatonboglári Bornapokon jó néhány borháznak akkora forgalma volt, mint az év eddig eltelt részében összesen, több tóparti önkormányzat újabb ideiglenes területfoglalási engedélyeket is adott a vendéglátósoknak. Rekordforgalomról számoltak be az élelmiszerüzletek is, a Balatoni Hajózási Zrt.-nél pedig csak annyit közöltek, akkora volt a forgalom, hogy ez a hosszú hétvége "sokáig emlékezetes marad".

Nemcsak az idei utolsó hosszú hétvége, hanem az egész nyár várakozáson felüli forgalmat hozott − fogalmazott Helmeczi Rozália, a négycsillagos balatonkenesei Hotel Marina-Portot működtető EastCraft Kft. ügyvezető igazgatója. A cégnek a vitorlázás mellett újabb hazai és külföldi vendégeket sikerült "fogni" a nyár közepén megnyitott első balatoni pókerklubbal.