Húsz éve nem volt ilyen a Balatonnál

Megtelt a Balaton és a Velencei-tó is az idei nyár utolsó hosszú hétvégéjén: a tóparti szállodákban már a múlt hét közepén sem lehetett szobát kapni, de csúcsra jártak a panziók és a vendégházak is.
Körtési Zsolt, 2012. augusztus 21. kedd, 08:49
Fotó: Napi.hu

A kempingekben és egyéb fizető vendéglátóhelyeken több mint húsz éve nem volt példa a mostanihoz hasonló forgalomra. A Balaton-parton az előzetes adatok szerint vendégszámcsúcsot döntött Rezi, Cserszegtomaj, Dörgicse, Felsőőrs, Balatonszabadi, Kötcse, Bucsát és Lengyeltóti.

A Balatonboglári Bornapokon jó néhány borháznak akkora forgalma volt, mint az év eddig eltelt részében összesen, több tóparti önkormányzat újabb ideiglenes területfoglalási engedélyeket is adott a vendéglátósoknak. Rekordforgalomról számoltak be az élelmiszerüzletek is, a Balatoni Hajózási Zrt.-nél pedig csak annyit közöltek, akkora volt a forgalom, hogy ez a hosszú hétvége "sokáig emlékezetes marad".

Nemcsak az idei utolsó hosszú hétvége, hanem az egész nyár várakozáson felüli forgalmat hozott − fogalmazott Helmeczi Rozália, a négycsillagos balatonkenesei Hotel Marina-Portot működtető EastCraft Kft. ügyvezető igazgatója. A cégnek a vitorlázás mellett újabb hazai és külföldi vendégeket sikerült "fogni" a nyár közepén megnyitott első balatoni pókerklubbal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2012.08.21 21:01

@USE: Hej de nagyon egyetértek Veled. A Balaton haldoklik. Állatok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2012.08.21 16:05

Hol vannak azok a felelős vízügyi "szakemberek" akik politikai nyomásra leengedték a tartalék vizet a Sió-csatornán?...
Egy normális világban hazaárulásért felelnének.

Egy gát felett mióta egy polgármester dönt egy vízügyi szakember helyett?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html