Így alakítják át a Budai várat - kiderültek az újabb részletek

A Budai várban lévő Országház utca 28-32., továbbá az Úri utca 49-51. és a Nándor utca 5-7. számú épületekből kialakítandó új belügyminisztériumi épületnek a jövő év utolsó napjáig kell elkészülnie, a Közbeszerzési Értesítőben megjelent tenderfelhívás szerint.
Németh Géza, 2017. július 19. szerda, 17:55
Fotó: Napi.hu

A kétfordulós, meghívásos közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Belügyminisztérium tette közzé. A nyertes feladata a Budai várban lévő három épület kivitelezése, valamint a belvárosi József Attila utca 2-4. szám alatti épület tervezése.

A felhívás kiemeli, hogy a Belügyminisztériumnak a budai várnegyedben történő elhelyezésével kapcsolatos beruházás megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűek, erről a kormány még 2015 decemberében döntött.

Az érintett épületek összesített hasznos alapterülete 25 ezer 621 négyzetméter. Ebből 20 ezer 571 négyzetméter az Országház- és az Úri utcai épületé, továbbá 250 négyzetmétert tesz ki a Kapisztrán téri beépítés. A maradék 4 ezer 800 négyzetméter a Nándor utcai épületre jut. A munkát ez év november végén kell elkezdeni, míg a befejezési határidő a jövő év utolsó napja.

A felhívásra az jelentkezhet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 14 milliárd forintot és ebből a magasépítési kivitelezés és tervezés legalább nettó 10 milliárdot tesz ki.

A tenderre augusztus 15-ig lehet jelentkezni, az ajánlattételre alkalmas vállalkozásokat pedig várhatóan augusztus 29-ig értesíti az ajánlatkérő.

Az értékelésnél a minőség és az ár 50-50 súlyszámmal esik majd latba.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK