Itt a figyelmeztetés: augusztus 20-án sokakat meglepetés érhet

Idén augusztus 20-a vasárnapra esik. Azonban ekkor nem a vasárnapra, hanem a munkaszüneti napra vonatkozó munkajogi szabályok érvényesek - idézi az Adózóna.hu Kéri Ádámot, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi üzletágvezetőjét. Emiatt többeket berendelhetnek dolgozni.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 14. hétfő, 13:40
Fotó: Napi.hu

A Munka törvénykönyve a vasárnapi és a munkaszüneti napi munkavégzést korlátokhoz köti. Míg azonban a vasárnapi munkavégzés tilalmához több, a munkaszüneti napi munkavégzés tilalmához kevesebb kivétel tartozik - idézi a portál, a szakember olvasói levélre adott válaszát.

A törvényben meghatározott munkaszüneti napra rendes munkaidő akkor osztható be, ha a munkavállaló foglalkoztatása a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben, az idényjellegű, a megszakítás nélküli, társadalmi közszükségletet kielégítő, vagy külföldre történő szolgáltatás nyújtásához - a szolgáltatás jellegéből eredően - e napon szükséges munkavégzés esetén vagy külföldön történő munkavégzés során történik.

A munkáltató vagy a munkakör pedig akkor minősül munkaszüneti napon is rendeltetése folytán működőnek, ha a tevékenység igénybevételére a munkaszüneti naphoz közvetlenül kapcsolódó, helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény (például strand, étterem) alapján, vagy baleset, elemi csapás, súlyos kár, továbbá az egészséget vagy a környezetet fenyegető veszély megelőzése vagy elhárítása (például autómentő), továbbá a vagyonvédelem érdekében (például biztonsági őr alkalmazása) kerül sor.

Fontos, hogy amennyiben a munkaszüneti nap vasárnapra esik (mint például idén augusztus 20.), továbbá húsvét- és a pünkösdvasárnap esetén a munkaidő-beosztásra nem a vasárnapra, hanem a munkaszüneti napra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. (Durván elbukja a szabadságát több százezer magyar - kik vannak közöttük?)

HOZZÁSZÓLÁSOK