Itt adják a legjobb kamatokat Magyarországon

Könnyű reálkamatot elérni a hazai forint- és euró-bankbetéteken.
NAPI, 2012. július 11. szerda, 12:53
Fotó: Napi.hu

Magyarország a nyugat-európai, de akár a közép-kelet-európai viszonylatban is kiemelkedően magas kamatkörnyezettel bír, ami köszönhető részben a hazai gazdasági környezet bizonytalanságainak, és ezzel összefüggésben a banki forráshiánynak, valamint az infláció mértékének, ami meghatározza a reálkamatokat - derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

"Magyarország utóbbi szempontból is kiemelkedő, a magas kamatokhoz ugyanis relatív alacsony infláció társul, így a 9 százalékos bankbetéti kamatok könnyedén hoznak 5 százalék feletti reálkamatokat" - magyarázza Bonda Balázs, elemző.

A jelenleg elérhető banki ajánlatokat összevetve elmondható, hogy a legmagasabb forintkamatot az Erste Bank Kamatbiztos betétje fizeti 9,1 százalékos EBKM értékkel a feltételes betétek között - a kedvező kamat "ára", hogy új forrást szükséges ehhez a bankba vinnünk. Feltétel nélkül, vagyis mindenféle különleges banki tevékenység elvárása nélkül a legmagasabb kamatot az FHB Bank TBSZ Adóelőny betétje és a CIB Bank Elektronikus betétje fizeti egyaránt 8 százalékos EBKM értékkel.

Az ECB kamatcsökkentése után egyelőre nem indultak meg lefelé az euróbetét-kamatok. Az ajánlatok közül kiemelkedik a Sopron Bank Flexi Plusz betéti ajánlata, ami 5,07 százalékos EBKM-et fizet feltétel teljesítési kötelezettség nélkül. Ezt követi az FHB Bank akciós Trezor napi bankkapcsolat betétje 4,5 százalékkal de immár feltételek teljesítése mellett. Mindez, figyelembe véve az ECB következő egy évre vonatkozó, 1,8 százalékos inflációs prognózisát, számottevő reálhozamot is jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ingyen, 2012.07.11 13:49

huelyeség.
egy évre le kell kötni.
ilyen mindenhol van.
olyan ami 2-3 hónap csak és éves 8-9% közt van, csak kettőt látok most.
axa és volksbank.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.07.11 13:28

így igaz-az erste jó kamatot fizet.http://www.erstebank.hu/hu/10049102.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html