Eltüntették a Sziget profitját

Tavaly az új amerikai tulajdonos által elvégzett vagyonfelülvizsgálat nyomán közel hétszázmilliós veszteséget könyvelt el a Sziget amúgy nyereséges szervezője - írja a Népszava.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 13. hétfő, 08:25
Fotó: Buksza

Tavaly történetének messze legnagyobb, 655 milliós veszteségét szenvedte el a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál szervezője, az év vége óta zrt.-ként működő Sziget. A szám ugyanakkor csalóka. A cég tényleges pénzügyi teljesítményére utaló úgynevezett üzemi eredmény ugyanis plusz 912 milliót mutat. Ezt egy másfél milliárdos értékvesztés rontotta le - papíron. A könyvekből kiderül, hogy egy szinte ismeretlen leányvállalatuk, a Volt Event Kft. értékét írták le szinte nullára.

A nyereségelszámolással kapcsolatos mostani döntésen is tükröződik az amerikai tulajdonos tőkealap-kezelő erős számviteli - vagy ahogy Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke fogalmazott: agresszív adótervezési - elkötelezettsége. A Népszava megkeresésére a Szigettől annyit üzentek: a veszteség okait éves jelentésük tartalmazza.

A fotó forrása: Buksza

HOZZÁSZÓLÁSOK