Kabaréba illő módon próbálták átverni a GVH-t

Óvodás trükkökkel próbálta átverni két cégvezető a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ellenőreit.
Napi.hu, 2016. április 22. péntek, 11:23
Fotó: Stocksnap

A GVH a maximálishoz közelítő, 10 milliós bírságot szabott ki a Vikuv Vízkutató és Fúró Zrt.-re és több mint 540 ezer forintra büntette a Geo-Sivo Építőipari, Környezetvédelmi Tervező és Kivitelező Kft - adta hírül a hivatal.

A GVH indokolása szerint a vállalkozások szándékosan rosszhiszeműen jártak el az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatkor. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a Vikuv vezérigazgatója azt állította, hogy nincs nála a laptopja, miközben a gépet a hátizsákjában próbálta kicsempészni. A Geo-Sivo vezetője pedig egy használaton kívüli gépet adott át az ellenőröknek, mintha az lenne a sajátja.

A GVH egyébként azért tartott értesítés nélküli ellenőrzést, mert feltételezte, hogy a két cég - mások mellett - felosztotta egymás között a közbeszerzési eljárások egyes tendereit az ajánlati árak és a nyertes vállalkozások előzetes egyeztetésével.

A GVH szerint "a valós tényállás feltárásának meghiúsítását célzó magatartás" az egyik legsúlyosabb eljárási szabálysértés, amely miatt indokoltnak tartják a maximálishoz közeli büntetés kiszabását.

(Képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teuton, 2016.04.23 11:27

MO jobban teljesit! Ja, es korrupcio meg mutyi sincs...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html