Kanadába exportálna élelmiszert a magyar kormány, csak az a baj, hogy a kanadai kormány liberális

Komoly és valós az érdeklődés Kanadában a magyar élelmiszeripari termékek iránt, és a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeres legyen a partnerség a kanadai cégekkel - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Domokos Erika, 2019. június 2. vasárnap, 12:02
Fotó: Pixabay

Magyar Levente kanadai útjának elsősorban az volt a célja, hogy magyar élelmiszeripari termékeket népszerűsítse a kanadai beszállítók körében abban a reményben, hogy a jelenlegi csaknem 21 millió eurós értékű magyar élelmiszerexportot rövid távon akár nagyságrendekkel növelni lehessen.

A államtitkár szerint az élelmiszerek kanadai piaca "hatalmas és igényes", Magyarország pedig már számos ágazatban tud olyan mennyiségű és minőségű élelmiszert termelni, amely Kanadában a legkiélezettebb versenyben is megállja a helyét. Viszont az elmúlt években talán nem voltunk elég sikeresek ezeknek a termékeknek a promóciójában, ezen szeretnénk most változtatni - mondta Magyar Levente.

Az államtitkár tárgyalt tucatnyi kanadai importőr céggel és olyan kanadai befektetőkkel is, aki már jelen vannak a magyar piacon. Példaként említette a háromezer főt foglalkoztató Linamar vállalatot, amely orosházi és békéscsabai telephelyén bővíti a tevékenységét, világszínvonalú csúcstechnológiát honosítva meg Magyarországon a mezőgazdasági gép- és alkatrészgyártás területén. A Linamar a magyar kormány fontos stratégiai partnere és a kabinet folyamatosan támogatja a bővítését.

Úgy tűnik, hogy komoly és valós az érdeklődés Kanadában, tehát el fog indulni egy együttműködés. Megteszünk mindent, hogy sikeres legyen a partnerség a kanadai cégekkel. Magyar Levente szerint hatalmas a potenciál a kétoldalú együttműködésben. A két ország éves kereskedelmi forgalma körülbelül 330 millió euróra rúg, ez sokkal kevesebb annál, amit el lehetne érni és amit Magyarország hasonló méretű országokkal bonyolít le.

Magyar Levente szerint Magyarországnak nemzetközileg súlya van, a kanadai kormány meg szélsőségesen liberális

Az államtitkár szerint a politikai kapcsolatok azonban "be vannak fagyva", mert Kanadának jelenleg szélsőségesen liberális kormánya van, amely hisztérikus hangnemben szokta támadni Magyarországot, ebből próbálva belpolitikai tőkét kovácsolni. Az államtitkár szerint ez is Magyarország nemzetközi életben elfoglalt egyre növekvő szerepét és súlyát mutatja. "Ezt azt jelenti, hogy odafigyelnek ránk és számít az, hogy mint mondunk. Ugyanakkor ez a figyelem sokszor olyan erős megnyilatkozásokban ölt testet, amelyek elfogadhatatlanok és ezeket rendre vissza szoktuk utasítani" - mondta Magyar Levente az MTI-nek.

Hamarosan választások lesznek Kanadában és az ország remélhetőleg olyan irányba mozdul el, amely közelebb áll a magyar kormány álláspontjához olyan fontos kérdésekben, mint az identitás és a keresztény kultúra megőrzése, és ehhez kapcsolódóan az olyan globális jelenségekre adandó válaszokban, mint a nemzetközi népességmozgás, a migráció és egyéb civilizációs kihívások - adott hangot politikai reményének a magyar árukat Kanadában eladni próbáló államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2019.06.03 11:01

Szóval a kanadai kormány politikai alapon válogat, melyik a jó paradicsom és melyik nem.
Ez nekem eléggé kommunista tempónak tűnik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OklevelesNaiv, 2019.06.02 18:51

Höhö, ha jól látom, csak fel kell mutatnom egy igen erős mentális deficit, és máris kormánypárti megmondóember lehetek. Vagy ha nem, akkor ingyen kapják a drogot a párszázas menü mellé a kantinban a várban.
Persze simán lehet, h fullba nyomja a kretént a csávó plusz még be is állt rendesen - gondolom ha még egy adagot tol, akkor már azt is színes szélesvásznon látja a fejében, ahogy a kanadai libsik szivárványszínben fossák le a vádlijukat mogyoróország nemzetközi súlyától... :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.06.02 16:46

így helyes: gázzal dúsított hamburger láncot....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.06.02 16:43

Javaslom, hogy SOS képviselői indítvánnyal(teljesen mindegy melyik Fideszses képviselő: minél bunkóbb nyújtja be, annál jobb) szavazza meg a a Fidesz parlament: hogy Kanadában élők is megkapják a magyar állampolgárságot, Kiutaztatjuk Habony-Rogán párost: ők csinálnak ott kettőezer milliárd dollárért egy gyűlölet plakátkampányt: hogy a magyar kaja az igazi keresztény kaja: amit eddig ettek a kanadaiak, azt hányják vissza, mert az migráns-simogató kaja volt: és mindjárt megvan a zsíros üzlet Mészáros Lőrincnek.
Mészáros Lőrinc létrehoz egy gázzal dúsított(ehhez a gázt Garancsi adja) láncot Kanadában...oszt jó napot :)))
Szerintem minden Fidesz szavazó ott Békemenetelne örömében fel és alá Kanadában!Ha szerencsénk van: az összes két és fél milliós Fidesz szavazó véglet ott reked kint végleg Kanadában :))
Szerintem megoldottam a kérdést! :))
.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.06.02 16:24

Azt hittem rosszul látok, de nem...

"Az államtitkár szerint ez is Magyarország nemzetközi életben elfoglalt egyre növekvő szerepét és súlyát mutatja."....mi van, bolond gombát nyeltél ember????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html