Karácsonyra csomagot küld? Ezt jó, ha tudja

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - idézi az M1-en elhangzottakat az MTI.
Szepesi Anita, 2018. október 19. péntek, 10:14
Fotó: Pixabay

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője elmondta, az utolsó negyedévben érkezik az éves forgalom majdnem 40 százaléka. Ebben az időszakban fokozott a készültség minden logisztikai cégnél és futárcégnél, a postánál is.

Példaként említette, hogy a munkaerőt átcsoportosítják és toboroznak, de segítségükre van egy egymilliárd forintos fejlesztés, az október elsejétől működő automata csomagfeldolgozó is. A kézbesítésnél pedig adminisztrációs egyszerűsítésekkel növelik a hatékonyságot.

Leopold Róbert, az adóhivatal vám- és jövedéki szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unión (EU) kívülről érkező áruk 22 euró értékig vám- és adómentesek. 22 euró és 150 euró között csak az általános forgalmi adót kell megfizetni, míg 150 euró felett már áfát és vámot is. Az EU-n belül rendelt csomagoknál nincs sem vám, se adófizetési kötelezettség.

Fotó: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.10.19 11:11

Tök mindegy, úgyis megint összeomlanak mint eddig. De a lényeg, hogy a tetves vezetők megkapják az év végi bónuszt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.10.19 10:16

Kb 20 csomagot várok november közepéig, kiváncsi leszek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html