Kelendő a magyar vadhús Ausztriában

A győri Matusz-Vad Zrt. osztrák leányvállalata tavaly 30 százalékkal megnövelte forgalmát az előző évhez képest, 2012-es árbevétele megközelítette a 3 millió eurót. Az idén további bővüléssel 3,5 millió eurós forgalmat szeretnének elérni - mondta Nemes Gábor, az Ausztriában működő Gastro-Genius GmbH ügyvezető igazgatója.
Inforádió, MTI, 2013. február 2. szombat, 09:23
Fotó: Napi.hu

A fagyasztott élelmiszereket forgalmazó vállalkozás január második felében Bécsben megnyitotta első üzletét. Arra számítanak, hogy a kereskedelmi létesítmény is hozzájárul a forgalom további növekedéséhez. A vállalkozás három éve van jelen a szomszédos ország piacán, tevékenysége lendületesen bővül. A 2010-es 1,2 millió eurós értékesítést a következő évben megduplázták, és erre a mintegy 2,4 millió eurós forgalomra tettek rá tavaly 30 százalékot - mutatott rá az ügyvezető igazgató.

Az idei forgalomemelkedést tekintve sokat várnak a bécsi nagybani piac húscsarnokában megnyílt üzlettől, amellyel a lakosság felé nyit a döntően éttermek ellátásában tevékenykedő vállalkozás. A gasztronómia területen is bővíteni akarják a vevőkört, ezért fejlesztik a képviseleti hálózatot. Jelenleg közel 600 üzleti partnert szolgálnak ki - közölte az ügyvezető igazgató.

Sáfár Anita, a Matusz-Vad marketing vezetője az osztrák piaci tapasztalatokról elmondta, hogy az osztrák vevők szívesen vásárolják a magas minőségű magyar élelmiszereket, és méltányolják a színvonalas szolgáltatást. Ez utóbbiba beletartozik, hogy az éttermi étlapok összeállításhoz is ad segítséget a cég üzleti partnereinek.

Az MTI úgy tudja, hogy győri székhelyű Matusz-Vad tavalyi forgalma meghaladja a 7 milliárd forintot. A pontos árbevételi és eredményadatokról a később adnak tájékoztatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK