Késve, de lassan beindul az új magyar gumigyár

Áprilisban kezdik el a termelést az Apollo Tyres indiai gyártó gyöngyöshalászi üzemében - írta szerdai számában a Világgazdaság.
Domokos Erika, 2017. február 15. szerda, 09:11
Fotó: Napi.hu

Ez némi késést jelent a lap szerint az eredeti tervekhez képest, ugyanis a gyár 2015 áprilisi alapkőletételén a cég alelnöke, Neeraj Kanwaar azt ígérte, hogy 18 hónappal később, azaz tavaly októberben legördülnek az első gumiabroncsok a gyártósorokról, később ezt az időpontot idén év elejére módosították - szemlézte a VG írását az MTI. (AZ MTI képén Orbán Viktor miniszterelnök, Onkar S. Kanwar, a társaság elnöke és Neeraj Kanwar alelnök látható.)

A gyár már most négyszáz magasan képzett mérnököt, technikust és abroncsgyártó szakembert foglalkoztat. A lap úgy tudja, a teljes kapacitás elérésekor körülbelül 900-an dolgoznak majd az üzemben.

Az Apollo Tyres gyárában évente 5,5 millió abroncs készül majd személyautókra és kisteherautókra, 675 ezer darab pedig buszokra és tehergépjárművekre, a termékeiket elsősorban Európában értékesítik - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.02.15 09:14

A komcsi alatt környezetszennyező volt, a Fidesz alatt megtisztult....
Ilyen csodák is csak nálunk eshetnek meg!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html