A pünkösdi hétvégén vasárnap és hétfőn is a legtöbb üzlet, köztük a nagy boltláncok - Auchan, Aldi, Lidl, Penny, Tesco - egységei zárva lesznek. A Spar-boltok többsége sem nyit ki, igaz, a boltlánc hálózatában vannak olyan franchise-üzletek, amelyekben lehet majd vásárolni.

Benzinkutas boltok, nonstopok, hagyományos kisboltok

Nyitva lesznek viszont a élelmiszerrészleggel rendelkező benzinkutas üzletek, például az OMV-kutakon működő Spar Expresszek, a Mol Fresh Cornerei és a Lukoil Despar nevű üzletei is. A benzinkutas boltok listáját itt, itt és itt találja.

Budapesten a Manna- és Roni-üzletek is várhatóan nyitva tartanak. Emellett az év minden napján éjjel-nappali üzemmódban működő boltokra is számítani lehet, ezek között azonban lehetnek olyanok, amelyek az egyik napon mégis bezárnak.

A magyar boltláncok - Reál, CBA, Coop - hálózatában sok olyan bolt van országszerte, amelyek szintén kivételek lesznek a hosszú hétvégén. A Coopok nyitvatartási idejéről itt, a CBA-akról itt, a Reálokról pedig itt kaphat részletes információt. A nyitva lévő Sparokról pedig itt tájékozódhat.