Ki nem találná, miben működünk együtt az oroszokkal

Együttműködési megállapodást írt alá a Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum zárónapján a Fővárosi Nagycirkusz és az Orosz Állami Cirkusz (Roszgoszcirk). A szerződés értelmében az intézmények többek között közös előadások szervezéséről, lebonyolításáról és a szakmai tapasztalatok megosztásáról döntöttek - írja az MTI Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója tájékoztatása nyomán.
Szász Péter, 2017. november 20. hétfő, 17:24
Fotó: Napi.hu

A Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum egy "gigantikus találkozó", amelynek keretében számos színházi, utcaszínházi és cirkuszművészeti program zajlott - beszélt a részletekről.  Meghívást kapott a programra a magyar Nemzeti Színház, amely Valerij Fokin rendezésében a Dosztojevszkij-novellából írt színdarabot, A krokodilust adta elő, a szentpétervári Juszupov-palotában pedig Szőcs Géza Raszputyin című drámáját mutatták be.

A Roszgoszcirk egy hatalmas cirkuszművészeti intézmény, amely több mint negyven cirkuszt üzemeltet és több ezer cirkuszművészt foglalkoztat. Az ő szervezésükben zajlott a fórum cirkuszművészeti szekciója, amelyen 17 ország cirkuszi vezetői tartottak előadásokat és egyeztetéseket, a zárónapon pedig sor került az együttműködési megállapodások aláírására is.

A Fővárosi Nagycirkusz igazgatója egy plenáris ülésen tartott előadást a magyar cirkuszművészeti programról, amely a művészeti ág közfeladat ellátási lehetőségeit elemezte.

"Ahogyan a színházban a színházpedagógia vagy a múzeumban a múzeumpedagógia, úgy a cirkuszi szférában a cirkuszpedagógia az, amely nagyon komoly közoktatási és köznevelési feladatokat láthat el". A magyar és az orosz állami cirkusz keretszerződése a közös rendezvények, fesztiválok szervezésén és lebonyolításán vagy egymás produkcióinak befogadásán túl azt is tartalmazza, hogy a magyar cirkuszpedagógiai programról elindulhat egy nemzetközi, közös gondolkodás.

A megállapodást magyar részről Fekete Péter, orosz részről pedig Dimitrij Ivanov, a Roszgoszcirk főigazgatója írta alá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.11.20 21:16

@tarosPifta: Ja, az orosz az szovjet, a német az náci, egyszerű ez, ugye egybites? Tényleg, hol voltál mikor Gyurcsányhoz jött Putyin, a szovjet? Valahogy nem emlékszem tiltakozó demonstrációra, ruszkik-haza skandálásra, akkor miért hallgattatok mint sz@r a fűben?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.11.20 20:27

Éjjen és virágozzék az örök és megbontathatatlan orosz/szovjet-magyar barátság!
A kommunista fidesz folytatja a kommunizmust, szembeköpve 1956 hőseit, és a 89-es rendszerváltást.
Éjjen és virágozzék Virág elvtárs. Meg a Bástya et is.
hipp-hipp hurrá!
hipp-hipp hurrá!
hipp-hipp hurrá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html