Ki tudja, mennyiből épülnek majd az új stadionok?

Uszoda, stadion és sportpark kivitelezésére jelentek meg közbeszerzési felhívások, a becsült ellenértéket egyik - a Közbeszerzési Értesítőben megjelent - felhívás sem közli.
Németh Géza, 2018. április 19. csütörtök, 16:39
Fotó: Pexels

Az AQUA Sport Egyesület jelentette meg a nyíregyházi Bujtosi uszoda kivitelezési tenderét. Az uszoda megfelel majd a FINA előírásainak, így nemzetközi versenyek lebonyolításár is alkalmas lesz. Tartalmaz egy 25x50 méteres, 220 centiméter vízmélységű, továbbá egy 11x25 méteres, 70-120 centiméter mély oktató medence. Az épület pincéből, földszintből és galériából áll. Az ajánlatok benyújtási határideje május 23.

A Nemzeti Sportközpontok két kivitelezési közbeszerzési felhívást tett közzé. Az első a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény felépítését kéri. A telek területe 70 hektár, a beépített terület pedig 8 ezer négyzetméter. A stadion legalább 8 ezer fő befogadására képes és megfelel az UEFA 4-es és az MLSZ I. osztály "A" kategóriájának. A fedett lelátó alatt lesznek a szociális és szolgáltató létesítmények. Az ajánlatok beadási határideje május 30.

A Nemzeti Sportközpontok másik tendere a Kerepesi úti sportpark kivitelezését tartalmazza. A helyszíne a Budapest VIII. kerületében lévő Kerepesi út és Salgótarjáni út által közrezárt tömb, a Kerepesi út és a Fiumei úti sírkert pedig a gazdasági tartalékterület. A Kerepesi úti Sportpark a 2019-ben Budapesten megrendezésre kerülő Maccabi Játékok központi helyszíne lesz, majd az eseményt követő utóhasznosítás révén egyszerre szolgálja több sportág edzés- és versenylehetőségeit, különféle sportágak utánpótlás-nevelését. A létesítmény négy épületből áll, ezek összes nettó szintterülete mintegy 30 ezer négyzetméter. Az ajánlatok benyújtási határideje május 28.

A fotó forrása: Juan Salamanca/Pexels.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2018.04.20 07:38

Eddigi tervek korlátozottak voltak anyagilag. És minden építkezés túl haladta a kiírt határt a végén. Volt, ami több, mint 3x annyiba került.

Most végére nincs határ. Valósabb számok kerülnek a hőn áhított stadionok építési tervében!

Végre jobb lesz ettől a sport élet! Máshol, ahol jó a sport ott több stadion van, ezért ez lesz a megoldás itthon is.

Elég nehéz felfogásuk van a szülőknek. Orvos, ügyvéd, mérnök, tanár... Ezek elavult és nem jól fizető szakmák. Amíg nem jönnek rá, hogy minden fiatalnak focizni kell, addig "Szent" Első István módjára, aki a minden 10 településre egy templomot ültetett, "Szent" Első Viktor is minden 10 településhez ültet egy szentélyt. István korában a pogányok kereszténnyé váltak, akkor most is a pogányok kapcsolnibfognak és focialistákká válnak.

Régen ketté vágták, aki ellenkezett. Ma elég migráncsozni fenyítés képen.

Akkor is sokan húzták ki a belüket a Kárpát biliből, ma is. Tiszta jubileumi hangulat!


Éljen a király!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html