Kicsinálják a 130 éves magyar céget?

Egy városházi ellenőrzés alátámasztja azt a korábbi értesülést, amely szerint súlyos bajban van a fővárosi közterület-fenntartó cég, egyebek mellett állandó külső politikai befolyásolás éri. Részben emiatt érdekcsoportok küzdenek egymással a vállalaton belül.
Komócsin Sándor, 2017. május 4. csütörtök, 09:10
Fotó: Napi.hu

Az államosítás, a jelentős elvonások, a növekvő bürokrácia, az állandóan változó jogi környezet és a rezsicsökkentés válságba sodorta a 130 éves Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit (FKF) Zrt.-t - írja a Magyar Nemezt egy a Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya által készült jelentést szemlézve.

A jelentés szerint a cég tervezését "erős és kiszámíthatatlan politikai hatások érik". A közbeszerzéseknél szintén "erős külső ráhatások" tapasztalhatóak. A valamely érdekcsoportnak kedvező döntések le vannak papírozva.

A vizsgálat szerint "a szervezeten belül 7-8  informális hálózat működik", ami a  napi munkavégzéstől veszi el az energiákat. A hálózatok közül 4-5 külső támogatást is élvez, ami befolyásolja a vezetés hatékonyságát. A napilap megjegyzi, hogy a jelentés alátámasztja azt a hangfelvételnek a tartalmát, amelyből kiderült, hogy az FKF kétségbeejtően nehéz helyzetben van. A felvételen a vezérigazgató beszél a cég ügyeiről.

HOZZÁSZÓLÁSOK